VARDAGSRUMMET

Interdisciplinary ArtSpace

- for process based practice & exchange

VARDAGSRUMMET

VARDAGSRUMMET är en mötesplats i naturen som bjuder in till kollektiv matlagning i samband med kulturinslag. Träffa nya och gamla personer och upplev något som du kanske inte gjort innan under ett och samma tak.


Vi möts kring mat och kultur. Normalt lagar vi mat tillsammans men i år blir det annorlunda på grund av Covid- 19. Vi bjuder på enkel mat, umgås och njuter av olika konst/ kulturinslag. Det kan vara alla former av konst/kultur exempelvis; musik, film, dansföreställning, konstutställning, dj, föreläsning, processvisning, samtal eller annat och varje gång är det något nytt. Läs nedan om vad som kommer att hända i år.


Årets VARDAGSRUM  och Covid - 19

I år äger ett VARDAGSRUM rum den 1/8 i samarbete med Wildbeast Collective som arrangerat Fågelbo residens hos oss . Med anledning av Covid- 19 så kan vi enbart välkomna 50 personer och därför behöver du anmäla dig på förhand. De första 50 st är välkommna. Avboka i tid om du inte kan komma så att du inte tar upp en plats i onödan. Vi ber dig att ta eget ansvar gentemot andra och dig själv genom att hålla avstånd och var noga med hygien. Du är välkommen om du är symtomfri. 

Anmälan sker HÄR https://simplesignup.se/event/169231


Praktisk information.

Ta med egen dricka, en tallrik, glas och bestick. Sedan tar du med dig det hem igen och även det skräp som du tagit med dig till platsen. Vi har begränsade resurser att ta hand om sophantering.


Facebookevent


När: 1/8 16. 00 Du är välkommen från 16.00 då även enklare mat kommer att serveras. 


Plats: Sjönevad 210 311 65 Vessigebro


Kostnad: Eventet är gratis men Wu ArtSpace tar gärna emot donationer för erksamhetens uppbyggnad. Swisha då till: 123 344 59 13


VARDAGSRUMMET genomförs med stöd av och Falkenbergs kommun i samarbete med Wildbeast Collective.

KULTURINSLAG
PERFORMANCE 

- Work in progress med Stine Marcinkowski Pettersson & Sterling Rook


Be-longing, sensorial movement post-Coronavirus


"Vår tanke är att människor över hela världen har blivit desorienterade under pandemin. Desorientering är en utgångspunkt. Vi kommer att undersöka hur vi kan tillhöra världen och varandra nu när vår beröring och kontakt med andra har blivit begränsad."


Årets konstnärliga residens som arrangeras i samarbete med Wildbeast Collective och Fågelbo residens kommer att ha en  presentation under VARDAGSRUMMET.


På grund av Covid-19-pandemin har detta Fågelbo-samarbete att gjorts på distans mellan varje deltagande konstnär. Bildkonstnären Sterling Rook kommer att vara i Miami och verka från Deering Estate där han har ett pågående residens. Danskonstnären Stine Marcinkowski Pettersson kommer att uppehålla sig hos oss på Wu ArtSpace under deras 2,5 veckors gemensamma residens. Sterling medverkar online under delar av presentationen.


Läs mer om deras samarbete under ARTIST IN RESIDENCE


De erbjuder även två workshops 24/7 och 1/8 du kan läsa om under WORKSHOPS


Foto: Astrid Askberger och Sterling Rook

KONSERT - Work in progress med Song Solinas

Song Solinas bjuder oss på deras första publika work in progress konsert vilket vi är väldigt glada för.


Ljuset som strömmar genom rummet, flodens väg mot havet, tiden som kommer för att stanna en liten stund, ögonblick av en resa i ständig förändring.


Song Solinas skapades av en livslång kärlek till folk, country, roots rock och framförallt singersongwriter-traditionen. Med stor ödmjukhet närmar sig bandet en musikalisk tradition fylld med samtida och likaså tidslösa reflektioner.


Medverkande

Ola Solinas - Gitarr, sång

Carl Hansson - Pedal steel

Tomas Larsson - Basgitarr

Jonathan Kabell - Slagverk


https://m.facebook.com/songsolinas/


Foto Teneal Solinas

© Copyright. All Rights Reserved.